Prylnyhet

Samyang AF 12mm f/2 E – ultravidvinkel för Sony

Samyang uppdaterar nu sitt manuella APS-C-objektiv MF 12mm F2.0 med autofokus och ny design, för Sonykameror med APS-C-sensor.

Astrofotografering och extrem vidvinkel går ofta bra ihop, vilket också gjort att den manuella versionenSamyang MF 12mm F2.0 NCS CS gått hem hos just astrofotografer.

Nu passar Samyang på att utvidga sin serie objektiv för Sonys E-fattning och kameror med APS-C-sensor med en autofokusversion av objektivet – Samyang AF 12mm f /2.0 E (motsvande 12mm på fullformat).Objektivet är tänkt att passa både för lanskapsfoto och astrofoto.

Konstruktionen består av 12 element i 10 grupper, med fem specialglas för att minimera kromatisk aberration och distorsion: en H-ASP-, en ASP- och tre ED-linser. Den nya konstruktionen ska ge skarpa bilder på exemeplvis stjärnor även vid full bländaröppning.

Linselementen har också fått en Ultra Multi Coating (UMC) för att reducera reflektioner, linsöverstrålning och ghosting, tillsammans med ökad kontrast.

Objektivet är byggt i metall, vädertätat och har en vikt på 213 gram. Längden är 59,2 mm. Designen har också uppdaterats med en matt ytstruktur och mikromönster på fokusringen för bättre grepp.

Samyang AF 12mm f /2.0 E finns tillgänglig från slutet av maj 2021. Rekommenderat pris är 3 899 kronor inklusive moms.