Prylnyhet

Samyang AF 35mm f/1,4 FE II – ny vidvinkel till Sony

Samyang uppdaterar ett av sina första autofokusobjektiv till Sony. Ett nytt yttre och funktionsknappar är vad som tillkommer.

Samyang lanserar nu en uppdaterad variant av sitt autofokuserade 35mm f/1,4 till Sony. Det nya AF 35mm f/1,4 FE II har fått ett par nya funktioner, men den optiska konstruktionen verkar vara densamma. Föregångaren lanserades 2016 och var då ett av de första autofokusobjektiven som tillverkaren lanserade.

Det som hänt med den uppdaterade varianten är att den fått en knapp och ett reglage på sidan, samt en ny yttre design (som är tätad mot fukt och damm). Knappen kan användas dels för att låsa autofokusen vid ett visst avstånd, men den kan även programmeras för att användas till att aktivera till exempel ögon-af. Reglaget på objektivets sida kan bland annat användas för att använda fokuseringen för att justera bländaren ljudlöst, något som kan vara uppskattat när man filmar. Med hjälp av Samyangs Lens Station kan man även använda reglaget till andra funktioner.

Den optiska konstruktionen verkar vara samma som tidigare med elva linser i nio grupper där två är HR-linser och två är asfäriska. Bakom kraften i autofokusen står Samyangs STM-motor som ska arbeta tyst och snabbt. Närgränsen ligger på 29 centimeter.

Säljstart ser ut att bli i mitten av april och priset hamnar på 7599 kronor.