Prylnyhet

Samyang AF 50mm f/1,4 FE II – ny normal med låg vikt och vädertätning

Sonyfotografer har nu fått tillgång till ytterligare ett normalobjektiv. Den uppdaterade varianten från Samyang ger vädertätning, linjär motor och andra funktioner, till en lägre vikt.

Det var dags att uppgradera den första varianten av Samyangs fasta 50 f/1,4 till Sony och den nya versionen verkar ha fler funktioner men samtidigt också en lägre vikt (420g mot 585g som föregångaren vägde). Samyang AF 50mm f/1,4 FE II ska enligt Samyang vara det minsta och lättaste normalobjektivet till Sonys E-fattning med så pass stor bländare.

Objektivet ingår i Samyangs autofokusfamilj och har deras linjära stegmotor för en snabb och tyst autofokusering, Förutom autofokus har objektivet också en knapp som gör att man kan välja att utföra vissa justeringar med hjälp av fokuseringen. Saker som till exempel bländare. Tillsammans med Samsyangs Lens Station kommer man framöver att kunna välja andra funktioner också. Det finns också en knapp för fokuslåsning. De har även ansträngt sig för att minimera så kallad focus breathing för att objektivet ska fungera bra även för filmare.

Det nya AF 50mm f/1,4 FE II är vädertätat och ska klara av att användas även i tuffa väderförhållanden. Leveranserna börjar i december och priset hamnar på 7099 kronor.