Prylnyhet

Samyang AF 75mm f/1,8 FE – nytt litet porträttele till Sony

Samyang har lanserat ett nytt porträttele för Sonys fullformatskameror utan spegel. Den låga vikten och mindre storleken gör att objektivet siktar mot de som fotar på språng eller bara vill ha ett smidigt objektiv.

AF 75 mm f/1,8 FE är det femte objektivet från Samyang som är designat för Sonys spegellösa systemkameror. Det nya objektivet är ganska lätt och litet med sina 230 gram i vikt och en längd på 6,9 centimeter. Konstruktionen består av tio linselement som är placerade i nio olika grupper. Tre linser har extra låg färgspridning och två av dem är högbrytande. Det ska, enligt Samyang, generera bilder med hög skärpa, låg kromatisk aberration och väldigt liten distorsion. Bländaren är uppbyggd av nio lameller.

Med totalt 10 linselement i 9 grupper varav 3 med extra låg färgspridning och 2 högbrytande, skapar detta objektiv bilder med otrolig skärpa, låg kromatisk aberration, och minimal distorsion. Bländaren består av 9 lameller och ger tillsammans med den optiska designen en fin och cirkulär bokeh.

Objektivet har fått en ny autofokusmotor av stegmodell vilken ska ge en snabb och exakt autofokus, enligt Samyang. Det har också dykt upp en ny funktion i form av en omkopplare som gör att du kan justera bländaren med hjälp av fokusringen.

Samyang AF 75mm f/1,8 FE börjar säljas i början av maj och rekommenderat pris är 4299 kronor.