Prylnyhet

Samyang AF 75mm f/1,8 X – nytt porträttele till Fujifilm

Den sydkoreanska optiktillverkaren Samyang meddelar att man utvecklat ett nytt autofokuserat porträttobjektiv till Fujifilms X-fattning.

Samyang lanserar nu ett nytt porträttobjektiv till Fujifilms X-fattning. Objektivet, som får beteckningen AF 75mm f/1,8 X är kompakt och förhållandevis smidigt för att passa med flera av Fujifilms kompaktare designer. Det är det andra objektivet som lanseras för Fujifilms X-fattning från Samyang, sedan tidigare finns ett AF 12mm f/2 X.

Förutom en fokusring finns också en funktionsknapp som ska kunna användas till olika kamerafunktioner, exakt vilka funktioner den kan styra nämns inte, men via mjukvaruuppdateringar ska antalet funktioner kunna utökas framöver.

Autofokusen drivs av Samyangs linjära stm-motor vilket ska ge en snabb och tyst fokusering. Den optiska konstruktionen består av tio element som placerats i nio grupper där man använder två stycken HR-linser och tre stycken ED-linser. Bländaren har nio blad och det ska ge en mjuk och fin oskärpa till bilderna. Vikten på det nya objektivet ligger på 257 gram och längden är 69,3 mm. Objektivet är också vädertätat.

AF 75mm f/1,8 X har säljstart i mars och priset kommer att hamna på 5499 kronor.