Prylnyhet

Samyang lanserar fyra nya filmobjektiv och en ny serie

Samyang fortsätter att leverera nya objektiv, den här gången är det fyra objektiv för den som vill ha något att filma med. Bland de fyra kommer ingår tre i en ny serie som har speciella optiska egenskaper.

Samyang har lanserat fyra nya objektiv för filmare, varav tre ingår i en ny serie, Meister. Det fjärde objektivet är Xeen Anamorphic 50mm T2.3. Anamorphic innebär att objektivet dels får en speciell oskärpa där oskärpecirklarna är ovala, men också att det används för att filma i 16:9. Bländaren har 13 lameller för att ge en jämn oskärpa. För att kunna använda en så kallade matte box har objektivet en frontdiameter på 114mm.

De tre nya Xeen-objektiven i den nya serien kallas Meister och kommer i 35mm T1.3, 50mm T1.3 och 85mm T1.3. Objektivet ska bland annat ge en konsekvent och kontrollerad flarn i bilden, men ändå bibehålla kontrast och ljusförluster. Enligt Samyang ska de nya objektivet kunna leverera upplösningar på 8K och dessutom kunna leverera till fullformatssensorer, men även större sensorer. Objektiven har bland annat PL-fattning vilken innehåller teknik som gör att objektivet kan leverera information till kameran om vilken brännvidd som används, vilket fokusavståndet är och vilken bländare som valts.

Xeen Anamorphic 50mm T2.3 kommer med fattning för Canon, Sony E och PL. Xeen Meister-objektivet kommer med fattning för Canon, Sony E, PL och LPL.

Objektivens fokusring kan vridas 300°.De nya objektivet ska börja levereras i mars 2022, priserna kommer att offentliggöras i december 2021.