Prylnyhet

Samyang släpper AF 85mm f/1,4 RF för Canons spegellösa

Vädertätat, autofokuserat och ljusstarkt, så ser det nya porträttelet till Canons R-serie ut som Samyang nu lanserat.

Koreanska Samyang har nu lanserat ytterligare ett nytt objektiv anpassat till Canons RF-serie, sedan de för ett år sedan var först ut med att lansera tredjepartsobjektiv till Canons nya spegellösa kameror med RF-fattning, 14mm f/2,8 RF och 85mm f/1,4 RF.

Nya Samyang AF 85mm f/1,4 RF är egentligen inte nytt utan det handlar om AF 85mm f/1.4 som tidigare lanserades för Sonys E-bajonett. Nu har Samyang helt enkelt bytt ut bajonetten mot en till Canons RF-fattning. I övrigt har inget gjorts med objektivets optiska design.

Det betyder att objektivet innehåller elva linser placerat i åtta olika grupper. Bland dessa elva finner vi bland annat ett extra lågspridande element och fyra med så kallade high refractive index. Dessa ska minska den kromatiska aberrationen. Elementen har också Samyangs UMC-coating för att se till att minimera reflexer och ge en bra kontrast.

Fokuseringen drivs av Samyangs Dual linear sonic motor, förkortat DLSM) som kan stängas av via en knapp på objektivet, för den som hellre vill fokusera manuellt. Objektivet är vädertätat och bländaren har nio blad.

Objektivet börjar levereras under juli och har en prislapp på 6 999 kronor inklusive moms.