Prylnyhet

Samyang släpper tre nya objektiv till Nikon

Samyang lanserar nu tre nya objektiv till Nikons fullformatskameror, två stycken till de nya Z-kamerorna och ett med F-fattning.

Av de tre objektiven har två samma brännvidd, nämligen 85 milimeter. Det ena är konstruerat för att användas tillsammans med Nikons vanliga dslr-kameror.Samyang AF 85mm f/1.4 F har som namnet antyder även autofokus. Bländaren betår av nio blad, nägränsen är 90cm och konstruktionen består av nio linser i sju grupper.

Samyang AF 85/1,4 F.

Till

, med kamerorna

och

kommer två objektivt. Dels MF 85mm f/1.4 Z som är manuellt fokuserat till skillnad från objktivet till F-fattningen. Det har också en något längre närgräns på en meter och det manuella objektivets filtergänga är 72mm istället för 77 som på det autofokuserade i övrigt är det samma konstruktion. Båda är vädertätade.

Nikons spegellösa system, ZZ6Z7
Samyang MF 85/1,4 Z.
Samyang MF 14/2,8 Z.

Det kommer även ettMF 14mm f/2.8 Z till det spegellösa systemet. Båda dessa objektiv har tidigare lanserats för Canons nya spegellösa kameror och konstruktionen är densamma med endast en utbytt bajonett. Det innebär att objektivet består av 14 linser monterade i tio grupper, två av lisnerna är av ED-glas, tre linser av HR-glas som ska ge hög upplösning och två asfäriska linser.

Priserna för de olika objektiven ligger på 4699 kronor för vidvinkeln, 3999 kronor för MF 85mm f/1.4 Z och 7399 kronor för AF 85mm f/1.4 F.