Prylnyhet

Samyang V-AF 75mm T1.9 FE – filmobjektiv för Sony E

För filmare med Sony-kameror kommer nu ett autofokusobjektiv från Samyang som är det första i en hel serie av liknande objektiv.

Samyang har lanserat det första objektivet ur en ny serie med filmobjektiv för kameror med fullformatssensor som har Sonys E-fattning, något som är speciellt med de nya objektiven är att de har autofokus. Det första objektivet i serien är ett V-AF75mm T1.9 FE. Samyang säger ingenting om objektivets optiska konstruktion, men det har en bildcirkel som är 43,3 millimeter och en närgräns på 69 centimeter. När serien är komplett kommer det att finnas 20mm, 24mm, 35mm och 45mm som ska komplettera det 75mm som släpps nu.

Förutom att objektivet har autofokus finns också en funktionsknapp som kan användas som en snabbknapp för att ställa autofokusen på ett förinställt avstånd. Men knappen kan också användas till andra funktioner.

Objektiven i serien kommer att ha samma storlek och samma vikt för att det ska vara lätt att byta mellan de olika objektiven. Det har nio bländarlameller och en filtergänga på 70millimeter. Samtliga objektiv kommer också att ha en upplösning som ska klara av 8K, de ska också ha en genomgående jämn färghantering genom serien.

Det nya V-AF75mm T1.9 FE kommer att börja säljas "snart" och priset kommer att hamna på 630 usd, vilket motsvarar ungefär 6700 kronor.