https://www.kamerabild.se/nyheter/scandinavian-photo-k-per-fotovideo-i-norge
381435
Nyheter
Nyhet

Scandinavian Photo köper Fotovideo i Norge

Totalbetyg

Svenska Scandinavian Photo vill bli den ledande återförsäljaren i Norden. Som ett led i detta förvärvar de nu Fotovideo i Norge.
  • Publicerad 11 år 1 månad
    2010-12-20 13:09

Fotovideos Roar Sandvik och Sverre M. Sejersted kommer kvarstå som delägare när Scandinavian Photo nu förvärvar det norska företaget. Roar Sandvik kommer dessutom fortsätta arbeta som VD för FotoVideo och även ingå i Scandinavian Photos ledningsgrupp.

– Vi tar nu steget vidare ut i Norden tillsammans med Scandinavian Photo, och för mig och FotoVideo är detta ett mycket viktigt och riktigt steg, säger Roar Sandvik.

Scandinavian Photo med butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö stärker i och med förvärvet sin ställning på den nordiska marknaden – den 9 januari öppnas en ny butik i Oslo i en 2 200 kvadratmeter stor lokal.

– Fotovideo passar mycket väl in i vår företagsgrupp och våra framtida utvecklingsplaner i Norden, säger Joakim Ståhl VD för Scandinavian Photo. Det känns mycket spännande att vi kunnat göra detta förvärv och stärka vår position på marknaden. Vår ambition är att FotoVideo ska fortsätta utvecklas och fullfölja sina planer med ny butik i Oslo, som kommer att bli den bästa fotobutiken för proffs och proffsiga amatörer i Europa. Samtidigt kommer man fortsätta sin lyckade satsning på E-handel. Drivkraften och kunskapen inom bolaget är något vi uppskattar mycket.

I juli 2008 köpte den finska fotokedjan Rajala Oy varumärket och driften av butikskedjan Fotovideo i Sverige. Den svenska verksamheten skiljdes därmed helt från Fotovideo i Norge.