https://www.kamerabild.se/nyheter/se-n-r-dr-narfotografen-landar-i-t-get
545732
Nyheter
Nyhet

Se när drönarfotografen landar i tåget

Totalbetyg

Olagligt, farligt och dumdristigt – eller häftigt, coolt och imponerande? Drönarfotografen Paul Nurkkala väcker debatt med sin video "Flight of the Year" där han flyger drönare vid, mellan, på och i ett godståg.

Med hjälp av sin egenbyggda kameradrönare och hantering via en bildfeed i sina glasögon har den amerikanske drönarfotografen Paul Nurkkala övat sig på att tricksa med sin utrustning. Filmerna är oftast djärva och provocerande, något som skapat stor diskussion i sociala medier.

Paul Nurkkala släppte nyligen sin video "Flight of the Year" där han med sin drönare och en Gopro Hero 5 Session flyger bredvid ett Union Pacifik-tåg. Men det slutar inte där. Han loopar, flyger mellan vagnarna, landar på tåget och flyger till och med in i en vagn.

Åter igen blossar debatten upp, där många som sett filmen menar att det är fotografer som han som förstör för andra fotografer, eftersom det är olagligt, farligt och uppmuntrar till ett oansvarigt beteende. Andra menar att hans videor är häftiga, visar vad man kan göra med drönare och bjuder på snygga inslag av flygning och tricks.

Vad tycker du?

 

Här kan du läsa vilka regler som finns för drönare i Sverige.

167315513313063_1654734011237865