Nyhet

SFF anställer Catharina Ekdahl som VD

Hon har tidigare varit jurist på Svenska Fotografers förbund. Från och med nästa år blir Catharina Ekdahl VD på förbundet.– Det är en fantastisk möjlighet som jag varken kunde eller ville tacka nej till, säger hon.

Publicerad

Catharina Ekdahl är väl förtrogen med hur SFF fungerar efter sina år som jurist på förbundet. Som VD för förbundet kommer hon därför kunna sätta sig in i arbetet snabbt, även om rollen är ny för såväl SFF som Catharina Ekdahl.

Beslutet om att införa VD-tjänsten är resultatet av ett pågående förändringsarbete och syftet är att hantera de utmaningar som finns och få till en effektiv organisation.

– Ett mycket glädjande beslut för förbundet och medlemmarnas bästa, säger Pelle Kronestedt som är ordförande för Svenska fotografers förbund. Hela SFF:s styrelse är övertygade att Catharina är helt rätt person för att axla chefsjobbet. Vi ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Catharina igen. SFF behöver framöver spänna bågen hårdare politiskt för att stärka fotografernas ekonomiska och juridiska villkor.

Catharina har tre månaders uppsägningstid hos sin nuvarande arbetsgivare, en advokatbyrå, men hon kan komma att tillträda tjänsten på SFF tidigare än så.

– Det är en fantastisk möjlighet som jag varken kunde eller ville tacka nej till. Det ska bli otroligt roligt att få jobba som en av SFFs kanslimedarbetare igen och jag ser fram mot den utmaning som min nya tjänst innebär, säger Catharina Ekdahl.