Prylnyhet

Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN – ny normalzoom för Sony E och L-mount

Sony spottar ur sig sitt andra zoomobjektiv byggt specifikt för spegellösa systemkameror. Till en början kommer objektivet till Sony E och L-mount.

Sigmas DN-serie är konstruerade för att fungera tillsammans med spegellösa digitalkameror. Det här blir det andra objektivet i denna serie, det första var en vidvinkelzoom. Objektivet kommer som sagt till en början för Sonys E-fattning och för L-mount, det vill säga Panasonic, Leica och Sigma.

Konstruktionen består av 19 linser placerade i 15 grupper. De 19 linserna innehåller flera olika typer för att minska förekomsten av optiska fel. Linserna får också olika typer av ytbehandlingar, bland annat Sigmas NPC (Nano Pouros Coating) som ger en yta med små ojämnheter vilka ska minska de interna reflexerna.

Objektivet är vädertätat och aufotokusen sköts av en stegmotor. VIkten ligger på 835 gram för L-mountobjektivet och några gram lägre för Sony-fattningen. Närgränsen i vidvinkelläget är 18 centimeter vilket är närmare frontlinsen än den yttersta spetsen av motljusskyddet. För den som är lite ambivalent i sitt val av utrustning kan man även byta fattning på objektivet i efterhand.

När objektivet dyker upp på markanden och vad det då kommer att kosta är ännu inte fastställt.