Prylnyhet

Sigma 35mm f/1,4 DG DN Art – nytt för Sony E och L-bajonetten

Sigma lanserar nu ett nytt objektiv för spegellösa kameror med Sony E och L-fattning.

Sigma har lanserat en ny version av sin 35mm f/1,4 i sin omtyckta Art-serie. Det nya objektivet har fattningar för Sony E och L-bajonetten (Leica, Sigma och Panasonic). Designen är ny jämfört med den tidigare modellen och består av tre olika varianter av lågspridande linser (FLD, ELDoch SLD) vilka ska minimera uppkomsten av kromatisk aberration.

Sigma 35mm f/1,4 DG DN Art har en ensamt fokuselement som är drivet av en tyst stegmotor vilket ska göra fokuseringen både snabb, mjuk och tyst. Tillräckligt tyst för att kunna användas när man filmar.

Objektivet har en fysisk bländarring med klicklägen som kan stängas av för en mjukare och tystare justering av bländare när man filmar. Bländarringen kan också låsas i ett A-läge där man justerar bländaren från kamerahuset istället. För att få en så mjuk och jämn oskärpa som möjligt har bländaren fått elva blad.

En låsknapp för autofokusen finns på sidan av objektivet och kan programmeras till andra funktion om så önskas. Objektivet har en närgräns på 30 centimeter och är vädertätat, likt de flesta objektiven i Sigmas Art-serie.

När objektivet börjar säljas i mitten av maj hamnar priset på cirka 9500 kronor.