Prylnyhet

Sigma 70-200mm F2,8 DG DN OS | Sports: priset nu släppt

I början av november släppte Sigma mer information om nya 70-200mm F2.8 DG DN OS | Sports. Nu har teleobjektivet även fått ett pris.

Sigma avslöjade under början av oktober att de kommer att släppa en ny version av telezoomen 70–200 för fullformat inom sin sports-serie: Sigma 70-200mm F2,8 DG DN OS | Sports.

2018 släpptes Sigma sin70-200 mm f/2,8 DG OS HSM Sports, då anpassad för Sigma, Canon och Nikon, där den äldre linskonstruktionen var både bredare och hade en större diameter än den nya spegellösa versionen.

Sigma 70-200mm F2,8 DG DN OS | Sports är utvecklat med den senaste optiska designen, och anpassat objektivet för både stillbild och video. Bland annat har objektivet höghastighetsfokus med HLA (High-response Linear Actuator) samt bildstabiliseringen OS2.

Objektivet är uppbyggt av 20 linselement i 15 grupper, varav 6 är FLD, 2 SLD och 3 asfäriska. Filtergängan är 77mm, vikt och mått är 1345 g / 90,6 x 205 mm (L-Mount), 1335 g / 90,6 x 207 mm (Sony E). 

Sigma 70-200mm F2,8 DG DN OS | Sports börjar säljas 7 december. Rekommenderat pris är 21 000 kronor inklusive moms för båda fattningarna.

Pressmeddelande: SIGMA 70-200mm F2.8 DG DN OS | Sports

Prestanda, pålitlighet och bärbarhet på högsta nivå. Fullpackad med all teknologi SIGMA har att erbjuda.

70-200mm F2.8, ett värdigt flaggskepp.

Den stora bländaren på F2.8 ger stabil och hög prestanda genom hela zoomomfånget. Den snabba autofokusen med dubbla HLA-motorer (High-response Linear Actuator) är baserad på en flytande fokusstruktur. Detta tillsammans med bildstabiliseringen med OS2-algoritmen som ger upp till 7.5 stegs korrigering*, försäkrar att fotografen kan fånga rätt bild när det inte finns rum för felmarginaler. Trots att det är lätt att ta med sig, har objektivet hög slitstyrka och stadga. Det är även utrustat med ett rikt utbud av funktioner för att stödja en bekväm fotograferingsupplevelse, däribland en intern zoommekanism, en bländarring samt programmerbara knappar. Flaggskeppet SIGMA 70-200mm F2.8 DG DN OS | Sports är äntligen här, med det bästa av SIGMAs senaste teknologier för att möta de höga kraven hos professionella fotografer.

*Baserad på CIPA guidelines (mätt vid 70mm och 200mm med en 35mm fullformatssensor)

Höghastighets-AF och bildstabilisering som maximerar den optiska prestandan

SIGMA 70-200mm F2.8 DG DN OS | Sports är utvecklad med professionellt bruk i åtanke. Objektivet erbjuder inte bara hög optisk prestanda, men också höghastighets-AF med dubbla HLA-motorer (High-response Linear Actuator) och en bildstabilisering med upp till 7.5 stegs korrigering. Samtliga funktioner i Sports-seriens objektiv är baserade på toppmodern teknologi.

- Hög prestanda genom hela zoomomfånget och alla fokusdistanser

Den senaste optiska designen, som använder fina glasmaterial, inkluderar 6 FLD och 2 SLD-

element tillverkade av speciellt lågdispersionsglas som levererar hög upplösning genom hela

zoomomfånget. Tre asfäriska linser används, då de är oumbärliga för att uppnå bästa optiska

prestanda och effektiv konstruktion. Den exceptionellt höga precisionen i de asfäriska linserna förbättrar ytterligare den optiska prestandan, tack vare den tekniska förmågan i SIGMAs enda fabrik i Aizu, Japan. Den flytande fokusen är fördelaktig vid fokusering på nära håll, och säkerställer en stabil, hög kvalitet genom hela omfånget, från närgräns till oändlighet.

- Höghastighets-AF med dubbla HLA-motorer

SIGMA 70-200mm F2.8 DG DN OS | Sports med flytande fokus har en uppbyggnad där två fokusgrupper rör sig i motsatt riktning. Tack vare detta minimeras mängden rörelse i fokuslinserna med ungefär hälften. Tillsammans med en HLA-motor (High-response Linear Actuator) i varje fokusgrupp möjliggörs mycket snabb fokusering. Utöver att vara snabb och precis, använder objektivet ett kontrollprogram som är designat att vara tyst, så att användare kan spela in video utan att behöva oroa sig för oljud.

- OS2-algoritm i bildstabiliseringen

Den senaste OS2-stabiliseringsalgoritmen ger en extremt hög bildstabiliseringseffekt: 7.5 steg vid vidvinkel och 5.5 steg vid tele*. Objektivet är utrustat med två OS-lägen: läge 1 är användbar vid generell fotografering, och läge 2 är idealisk för panorering, till exempel vid

motorsport och andra sporter. I läge 2 används SIGMAs Intelligent OS, en algoritm som är speciellt designad för panorering som ger en effektiv stabilisering även när kameran rörs vertikalt eller diagonalt, oavsett horisontell och vertikal orientering. Detta säkerställer att motivets rörelse kan fångas utan att förlora panoreringseffekten.

*Baserad på CIPA guidelines (mätt vid 70mm och 200mm med en 35mm fullformatssensor)

- Designad för att minimera fokusandning

Objektivet har designats för att dämpa fokusandning. Förändringen i bildvinkel på grund av fokusförflyttning är minimerad, och skapar en naturlig fokusförflyttning vid videoinspelning.

- Designad för att minimera flare och ghosting

Flare och ghosting hanteras under alla förhållanden av infallande ljus och är baserat på den mest avancerade simuleringstekniken. Högt motstånd mot bakgrundsljus möjliggör tydliga och skarpa bilder under alla ljusförhållanden.

Byggkvalitet på toppnivå, kondenserad till ett mycket bärbart objektiv

SIGMA är hängivna till utmärkt byggkvalitet i alla objektiv. SIGMA 70-200mm F2.8 DG DN OS | Sports erbjuder inte bara hög väderbeständighet för fotografering i tuffa miljöer, men också förbättrad kvalitet och tålighet genom användandet av banbrytande material, baserat på en strömlinjeformad optisk och mekanisk design. Resultatet är ett professionellt verktyg som fortfarande är i bärbart format, och som kan användas med gott förtroende under en lång tid.

- Hög kvalitet och tålighet trots liten storlek och lätt vikt

Den senaste optiska och mekaniska designen strömlinjeformar objektivets inre struktur och linskonfiguration, och resulterar i ett signifikant mindre och lättare chassi än den tidigare modellen SIGMA 70-200mm F2.8 DG OS HSM | Sports. Chassit, inklusive motljusskyddet, har en struktur bestående av flera material, som kombinerar bland annat magnesium, CFRP*1, och TSC*2 på ett optimalt sätt. Även med lättare vikt har objektivet SIGMAs välkända, utmärkta byggkvalitet; hållbart, stabilt, och med flera kontrollringar och knappar som varsamt har formgivits för att kännas bra.

*1 CFRP (carbon fiber reinforced plastic), ett lätt men starkt material som används bland annat både utvändigt och invändigt i flygplan.

*2 TSC (Thermally Stable Composite) är en typ av polykarbonat med termiska egenskaper som liknar aluminium. Det har en hög affinitet till metalldelar och bidrar till högkvalitativ produkttillverkning.

- Intern zoommekanism

Zoommekanismen är intern. Eftersom objektivets totala längd inte ändras vid zoomning, är det lätt att hantera vid handhållen fotografering, blir mycket stabilt vid användning med en gimbal, och är tåligt mot damm och vattendroppar.

- Väderbeständighet enligt Sports-seriens specifikationer

Objektivbajonetten, fokus- och zoomringen, knappar, switchar och dess panel, samt den externa anslutningen är alla damm- och stänktåliga* för att förhindra att damm och smuts kommer in i objektivet. Frontlinsen har en vatten- och oljeavvisande ytbehandling för att underlätta rengöring när vattendroppar eller damm fastnar på linsen.

*Strukturen är designad för att vara damm- och stänkbeständig, men inte vattentät. Var försiktig så att objektivet inte kommer i kontakt med en stor mängd vatten. Vatten inuti objektivet kan orsaka stor skada och till och med göra objektivet omöjligt att reparera.

Rikt utbud av funktioner för att stödja professionella fotografer

Utöver en bländarring, stativfäste i magnesium, och flera knappar och switchar, har objektivet ett rikt utbud av funktioner tillgängliga som möjliggör en bekvämare och mångsidigare upplevelse.

- Utrustad med en bländarring

Det här är det första zoomobjektivet från SIGMA för stillbildsfotografering som är utrustat med en bländarring. Det finns också en switch för att välja om bländarringen ska klicka eller inte, samt en låsning för bländarringen, som tillåter användaren att anpassa objektivet efter situationen.

- Nyutvecklat stativfäste

Objektivets chassi har ett Arca-Swiss-kompatibelt stativfäste tillverkat av magnesiumlegering. Den avtagbara foten är formgiven speciellt för att SIGMA 70-200mm F2.8 DG DN OS | Sports ska uppnå en kompakt och lätt design.

- Anpassningsbara funktioner

Tack vare en Focus Limiter-switch kan användaren begränsa fokusområdet vid autofokusering när det är nödvändigt och få en snabb och precis fokusering.

Dessutom har objektivet tre AFL-knappar* som är redo att anpassas till föredragna funktioner genom kameran. AFL-knapparna är enkla att använda oavsett hur kameran är riktad eller vilka inställningar som används.

För L-Mount-versionen av objektivet kan SIGMA USB DOCK UD-11 användas för att ändra OS-inställningar eller sätta ett eget fokusbegränsningsområde för Custom Mode-switchen.

* Funktionen är endast tillgänglig i kameror som stöds. Tillgängliga funktioner kan variera beroende på kameramodell.

- Telekonverter för L-Mount (1.4x / 2.0x)

L-Mount-varianten av objektivet är kompatibel med SIGMA TELE CONVERTER TC-1411 (1.4x) och TC-2011 (2.0x). Genom användandet av telekonverter kan brännvidden multipliceras med 1.4x eller 2x för fotografering med AF vid brännvidder upp till 400mm.

- Motljusskydd inkluderat

Ett lätt, tåligt motljusskydd tillverkat av CFRP* medföljer. Utöver dess slimmade design som inte hindrar objektivets bärbarhet, är motljusskyddets främre ände täckt med gummi för att skydda mot slitage som sker när objektivet ställs med motljusskyddet nedåt.

*CFRP (carbon fiber reinforced plastic), ett lätt men starkt material som används bland annat både utvändigt och invändigt i flygplan.