Bransch

Sigma lägger sina resurser på spegellöst

Sigmas VD meddelar att deras fokus framöver kommer att vara objektiv för spegellösa kameror, både fullformat och för mindre sensorstorlekar.

En av de som inte tvivlar på att spegellösa kameror kommer vara den viktigaste kameragruppen på marknaden framöver är Sigmas VD Kazuto Yamaki. Via Twitter har han gjort ett uttalande där han berättar att Sigma framöver kommer att fokusera större delen av sina resurser på att ta fram objektiv för spegellösa kameror.

Största fokus kommer att ligga på deras DG DN-serie vilka är för spegellösa fullformatskameror, men han skriver också att de måste expandera sitt utbud för spegellösa aps-c och micro four thirds.

Sigma är en av världens största fristående producenter av objektiv och att de går ut och säger att de framöver främst kommer att satsa på spegellösa är en tydlig indikation på vart marknaden är på väg. De flesta tillverkare idag har ju spegellösa kameror i sitt sortiment, vissa, som Fujifilm, Panasonic och Olympus satsar enbart på spegellösa kameror. Hur framtiden ser ut för spegelutrustade kameror återstår att se, men många tillverkare verkar satsa en stor del av sina resurser på den spegellösa tekniken, det är en sak som är säker.