Prylnyhet

Sigma lanserar tre nya objektiv för Canon EOS M

Sigma har bestämt sig för att ge sig in i Canon spegellösa EOS-M-system. Den första lanseringen innehåller tre objektiv med fast brännvidd.

Canons EOS M-system med aps-c-sensor får nu ett tillskott på ytterligare tre objektiv då Sigma bestämt sig för att ta upp fattningen i sitt utbud. De första tre objektiven har alla bländare f/1,4 och brännvidderna är 16, 30 och 56 millimeter. Objektiven hör till Sigmas Contemporaryserie.

Enligt Sigma har de nya objektiven en "nyutvecklad styralgoritm" som ska ge en snabb autofokus och maximerar dataöverföringen från objektivet till kameran. Objektiven ska också göra så att kameran kan använda sina automatiska korrigeringar för vinjettering, kromatisk aberration och distorsion.

Samtliga objektiv har f/16 som minsta bländare och bländaren i sig består av nio lameller. Närgränsen är 25, 30 och 50 centimeter för respektive brännvidd, med kortast närgräns för den kortaste brännvidden.

Skulle användaren tröttna på sin Canon EOS M kan han eller hon ta med sig objektivet till en annan kamera då fattningen går att byta ut. Vi har inte sett några svenska priser ännu.