Prylnyhet

Sigma lanserar tre nya objektiv för proffsen

Sigma fyller på sina Sport och Art serier med totalt tre objektiv. Ett långt tele, en vidvinkel och ett porträttobjektiv.

Av de tre objektiven är två av dem i serien Art, vilken har fått många positiva testresultat. Det är dels ett 85mm f/1,4 som är en nykonstruktion av den äldre versionen. Med andra ord ska man vänta sig prestanda i klass med andra moderna Art-objetkiv och inte den äldre modellen.Sigma 85 mm f/1,4 DG HSM Art kommer med fattnignar för Canon EF, Nikon F och Sigma.

Priset hamnar på 11995 kronor och du kan köpa det i oktober.

Sigma släpper också vidvinkelobjektivetSigma 12-24 mm f/4 DG HSM Art som är ett svar på Canons fina 11-24 f/4 L som släpptes ifjol. Sigma har piffat upp sin egen version med en bättre ljusstyrka och bättre linselement som ska ge mindre reflexer och distortion.

Det tredje nytillskottet ärSigma 500 mm f/4 DG OS HSM Sport som bland annat är tillverkat delvis av kolfiber för att vikten ska bli mer lätt hanterlig. Det sägs även vara vädertätat (vilket även vidvinkelzoomen är). Vare sig pris eller tillgänglighet är officiellt för de två senast nämnda objektiven. Men de kommer att komma till Canon EF, Nikon F och Sigma.