Prylnyhet

Sigma sd Quattro har två olika sensorstorlekar

Sigmas nya spegellösa kamera sd Quattro kommer i två olika modeller, en med aps-c-sensor och en med aps-h-sensor. Vilken man väljer beror på vilken upplösning man är ute efter.

Sigmas två nya spegellösa system sd, kommer med två modeller. Den ena sd Quattro har en Foveonsensor i storleken aps-c och i det översta algret på sensorn är upplösningn dryga 19 megapixlar, något som, enligt Sigma, gör att den totala upplösningen motsvarar ungefär 39 megapixlar. Modell nummer två sd Quattro H har en sensor i aps-h-formatet och det översta lagret har en upplösning på dryga 25 megapixlar i det övre lagret, något som ger en total upplösning på 51 megapixlar enligt Sigma.

Aps-h-sensorn har en storlek som är ungefär 30% större än den vanligare aps-c-sensorn. Båda kamerorna har fasdetekterande pixlar på sensorn vilket gör att deras autofokusen borde fungera utan problem med nuvarande Sigma-objektiv.

Bajonettfattningen är densamma som för Sigmas vanliga dslrkameror, vilket är anledningen till att den sticker ut så pass mycket som den ändå gör. Något som påminner om Pentax spegellösa kamera

.

K-01
Sigma sd Quattro H har en större sensorn med högre upplösning.
En djup bajonettfattning gör att kameran med objektiv monterat ändå blir ganska stor.

Foveontekniken går ut på att senorn fångar upp olika färger på olika djup i sensorn. Därför kan samma punkt i sensorn ge mer färginformation än på en traditionell sensorn med Bayermönster. Det är därför de kan räkna upp upplösningen. Kameran har två skärmar på baksidan varav den ena visar vilka inställningar som valts och den andra fungerar som en vanlig skärm.

Någon prisuppgift eller information om när kameran ska vara tillgänglig har vi tyvärr inte.