Prylnyhet

Sigma släpper tre kompakta fullformatsobjektiv – till spegellöst

Idag lanserar Sigma en ny serie objektiv inom den populära Contemporaryserien. I-seriens 35mm f/2 DG DN, 65mm f/2 DG DN och 24mm f/3.5 DG DN är anpassad för att användas med spegellösa fullformatskameror

Sigma har just lanserat tre nya objektiv som är de tre första i en ny serie. Den nya serien som kallas "I" är en del av deras Contemporary-serie. De tre objektiven är anpassade till spegellösa kameror med fullformatssensor, men vid lanseringen kommer de endast till L-fattningen och Sony E. Om Canon RF och Nikon Z blir aktuella senare åter står att se.

De tre nya gluggarna 35mm f/2 DG DN, 65mm f/2 DG DN och 24mm f/3.5 DG DN riktar sig till de fotografer som, bevisligen, gillar ljusstarka, fasta objektiv, men också till dem som vill ha en smidig utrustning. Det som är nytt med I-serien är att objektiven gjorts mindre för att bättre matcha de spegellösa kamerorna.

Objektiven är gjorda i fräst aluminium (förutom bajonetten som är gjord av mässing) samt tätad mot elementen. Autofokusen styrs av en stegmotor vilket ska ge en tyst och mjuk fokusering, fördelaktigt för filmare. Vill man fokusera manuellt är den vajerstyrd. Alla tre har också manuell bländarring.

Samtliga objektiv kommer ut på marknaden i januari och priserna blir 6600 kronor för 35an, 7600 kronor för 65an och 5700 kronor för 24an.