Prylnyhet

Sigma släpper två nya Art-objektiv

Sigma utökar sin populära Art-serie med två nya fasta objektiv. Det ena är ett kort teleobjektiv på 105 mm f/1,4 och det andra är ett 70 mm f/2,8 makroobjektiv.

Sigma 105mm f/1,4

Teleobjektivet 105mm f/1,4 är deras sjätte Art-objektiv med en största bländare på 1,4. Objektivet är konstruerat för att ge ett en extremt mjuk återgivning av partier utanför skärpeområdet, vilket har lett till en extremt stor frontlins. Filterdiametern är hela 105 mm. Det gör också att objektivet blir mycket tungt, 1645 gram. Den optiska konstruktionen består av 17 element i 12 grupper, med ett asfäriskt linselement, tre linser gjorda av FLD-glas och två av SD-glas. Vilket är ovanligt mycket för ett fast objektiv.På grund av vikten finns ett avtagbart stativfäste till objektivet. Stativfästen är Arca swiss-kompatibelt.

Objektivet görs med fattningar för Canon EF, Nikon F, Sigma och Sony E.

Sigma 70mm f/2.8 DG MACRO

Det nya makroobjektivet är Art-seriens första makroobjektiv. Objektivet ska vara robust byggt och vädertätat. Avbildningsskalan går ner till 1 : 1 vid närgränsen 26 centimeter. Objektivet kan fokuseras manuellt även när det är inställt på autofokus. Det gör det enkelt att korrigera fokusen om den skulle missa.Konstruktionen består av 13 linselement i 10 grupper, med en vikt på 515 gram och en 49mm filterdiameter.

Objektivet görs med fattningar för Canon EF, Nikon F, Sigma och Sony E.