Prylnyhet

Sigma utökar den spegellösa I-serien med två nya objektiv

Två nya objektiv kommer till Sigmas I-serie med fasta premiumobjektiv, den här gången en vidvinkel, 24mm f/2 DG DN C, och ett tele, 90mm f/2,8 DG DN C. Båda kommer med fattning för L-bajonetten och Sonys E-fattning.

Sigma har lanserat två nya objektiv i sin I-serie med kompakta fasta objektiv, 24mm f/2 DG DN C och 90mm f/2,8 DG DN C. Sedan tidigare finns redan ett 24mm objektiv i den här serien, men då med bländare f/3,5.

De två nya gluggarna är vädertätade, byggda helt i metall och har en bländarring. De kommer med fattning till L-bajonett och Sonys E.

24mm f/2 DG DN C är konstruerad av 13 element i elva grupper och dessa 13 inkluderar två sfäriska element ett FLD och två SLD (lågspridande linser). En speciell beläggning ska reducera spökljus och reflexer.

Teleobjektivet är något mindre än vidvinkel, vilket beror på den mindre maxbländaren(64x60mm vs 70x72mm) och väger ungefär 50 gram mindre. Det har två linselement färre, varav ett är sfäriskt och fem är så kallade SLD-element. Den optiska konstruktionen har gjort att man kan minimera antalet liselement och därmed göra objektiven mer kompakta. Båda objektiven fokuseras med hjälp av en stegmotor och vidvinkel får en filtergänga på 62 millimeter medan telet har en filtergänga på 55 millimeter, filtergängorna stämmer överrens med övriga objektiv i de grupper som nämns nedan.

Sigmas idé kring de två nya objektiven är att 90mm f/2,8 DG DN C ska hänga ihop med de tidigare 24mm f/3,5 och 45mm f/2,8 för att ge vidvinkel, normal och tele. Medan 24mm f/2 DG DN är tänkt att ge en trio av f/2-objektiv tillsammans med 35mm f/2 och 65mm f/2.Båda objektiven kommer att lanseras med ett pris på 7000 kronor.