programvara

"Sky Replacement"-filter på gång till Photoshop

Adobe avslöjar den kommande filterfunktionen för Photoshop där man automatiskt och enkelt kan byta ut himmeln.

Att klippa ut och klippa in är det många som gör med sina bilder, framförallt i Photoshop. Nu är även funktionen för att ersätta en himmel i en bild på väg till Photoshop – en funktion som många länge frågat efter.Hittills har funktionen erbjudits av många andra programvaror, bland annatSkylums bildredigeringsprogram Luminar, där funktionen AI Sky replacement finns med sedan version 4.

Photoshops nya funktion använder sig av maskininlärningsalgoritmerna hos Adobe Sensei, ett AI-system som redan används för att identifiera bildens innehåll, bland annat för att snabbare skapa detaljerade markeringar med isolerade objekt.

Sky Replacement i Photoshop ska därför kunna anpassa sig efter bildinnehållet och förutom att skilja på vad som är himmel som ska ersättas, och vad som är objekt eller förgrund som ska behållas, även anpassa färgtonen i bilden för ett mer verklighetstroget resultat.

Adobe meddelar att de kommer att visa mer av filtret under sin kreativitetskonferens Adobe MAX 2020 som hålls den 20–22 oktober. Konferensen är i år gratis att delta på online, om man registrerar sig.