Fotografer

SM i undervattensfoto: Niklas Nilsson ny svensk mästare

Niklas Nilsson, som dök tillsammans med sin parkamrat Catarina Jostéus, tog hem segern när SM i UV-foto avgjordes. Här är Niklas bild i klassen u201dbild med dykareu201d, som vann den kategorin. Foto: Niklas Nilsson
Deltagarna i årets SM i undervattensfotografering. Foto: Dennis Malmström
I klassen u201dmakrou201d tog Niklas Nilsson även guld. Foto: Niklas Nilsson
I temaklassen skulle deltagarna i år utgå från u201dtransparensu201d. Niklas Nilsson fick i den klassen en bronsmedalj med denna bild. Foto: Niklas Nilsson

När SM i undervattensfotografering avgjordes stod kampen mellan tolv finalister, som fångade motiv i vattnet kring Väderöarna i Bohuslän. Niklas Nilsson tog hem guldet och blev ny svensk mästare.

I klassen ”makro” tog Niklas Nilsson även guld.

Under den gångna helgen var det dags för finalen i SM för undervattensfotografering (UV-foto). Tolv fotografer hade kvalificerat sig för att göra upp om medaljerna, vilket de gjorde under fyra dyk för att samla på sig bilder i de olika tävlingsklasserna: vidvinkel, bild med dykare, makro och tema. Det sistnämnda var i år ”transparens”.

Tävlingen avgjordes i vattnet utanför Väderöarna i Bohuslän, och Niklas Nilsson som dök tillsammans med sin parkamrat Catarina Jostéus tog hem segern. Silvermedaljen gick till Martin Hanell med parkamrat Sara Karlsson, och bronset till Patrik Kolmodin med parkamrat Annika Persson.

Deltagarna i årets SM i undervattensfotografering.

Digitalt efterarbete tillåtet

Under SM-tävlingen hade varje dykarpar totalt 240 minuter dyktid fördelat på fyra dyk. De tävlande fick lämna in en bild i respektive klass, som sedan bedömdes av en jury. Digitalt efterarbete av bilderna var till viss del tillåten, när det handlade om till exempel exponering, vitalbalans och färgmättnad.

Besök Svenska Sportdykarförbundets hemsida för att se fler bilder och hela resultatlistan.