Prylnyhet

Snabb fokusering i mobiler med ny Sonysensor

Den nya sensorn kommer att kunna leverera 192 fokuspunkter och 4K.
Till vänster syns resultatet från en traditionell sensor, till höger syns bilden från den nya IMX230

Tidigare rapporterade vi om att Sony jobbar på en ny typ av sensor som ska ge stora förbättringar för vanliga kameror. Nu släpper de en nyhet om en sensor som ska revolutionera mobilkameror.

Den nya Exmor RS IMX230, som Sony tagit fram, är en så kallad stacked sensor vilket innebär att de placerat sina BSI-pixlar ovanpå själva signalutläsningskretsen. Det gör att sensorn blir kompaktare än en vanlig sensor.

Det som är unikt med den här sensorn är att den har fasdetekterande fokuspunkter på sensorn. Hela 192 stycken för att vara exakt. Tillsammans med signalutläsningen gör det här att sensorn kommer att kunna leverera fokushastigheter som liknar de spegellösa systemkamerorna idag. IMX230 kommer också att kunna leverera följande autofokus. Sensorns upplösning kommer att hamna på 21 megapixlar.

Sensorn kommer också att kunna producera filmer i 4K med HDR-effekt som förbättrar tonomfånget i filmen. Det här kommer att ge betydligt högre bildkvalitet för både film och stillbilder eftersom HDR-effekten kommer att vara tillgänglig även för den som bara vill ta en ruta i taget.

Sensorn kommer att vara klar att börja stoppas in i mobiltelefoner i april nästa år.