VR & AR

Snart kan du bildredigera i mixed reality med Apple Vision Pro

Att ha en enormt stor skärm att redigera bilder på är något man kan uppleva med Apples Vision Pro-headset. Snart börjar den säljas i USA.

Apples VR-headset Vision Pro som lanserades under 2023 och blandar både datorbild, VR, AR och verklighet har nu fått ett datum för försäljningsstart. Tanken med Vision Pro är att du ska kunna arbeta friare och ha större visuell arbetsyta till förfogande, genom att blanda din omgivning med bilden från datorn, helt sömlöst.

Den förstärkta verkligheten gör att du kan använda ögonspårningen för att titta runt, något som gör att du kan redigera filmer i 360 grader på ett helt nytt vis, eller se hur bilder som du redigerar upplevs i ett rum när de hängs upp på väggen.

För den som enbart behöver redigera sina bilder eller filmer finns alltså möjlighet att använda sig av stora ytor för bildhantering i exempelvis Photoshop.

För den amerikanska marknaden är det 2 februari som gäller, men exakt när den kommer att släppas i Sverige är ännu okänt. Prislappen hamnar på 3 499 dollar, motsvarande runt 36 000 kronor inklusive moms.