programvara

Snart kan du snabbmarkera personer i Photoshop CC

Adobe avslöjar att de i en kommande uppdatering till Photoshop CC släpper en funktion för att automatiskt skapa en markering runt människor – med ett klick.

Adobe Max som Kamera Bild deltog på förra året presenterade Adobe sitt maskininlärningsverktyg Sensei, som genom inlärning kunde förstå bildernas uppbyggnad och dess olika objekt.

Nu meddelar Adobe till Kamera Bild att de har utvecklat ett verktyg som underlättar för de som vill göra markeringar och masker av personer i en bild. Maskininlärningen kan skilja på objekt och detaljer som inte ingår i personen, och särskilja dessa mot en människa – något som gör det möjligt att skapa en markering med ett klick.

Här syns hur den automatiska markeringen maskar en markering av en person på bild.
Funktionen ska även kunna urskilja flera människor.

Funktionen heter just nu "Select Subject" eller "Välj objekt". Även på en bild med flera personer går det att automatiskt skapa markeringen. Storleken på hur fin kanten är går sedan att justera för mer exakt maskning.

Informationen vi fått avslöjar inte möjligheten att välja andra objekt då det vi sett endast skapat markeringar på människor, men antagligen kommer det att gå att välja olika objekt att markera på detta sätt beroende på var man trycker i bilden.

Adobe har inte någon ytterligare information om när uppdateringen och funktionen kommer att finnas tillgänglig.