Nyhet

Snart styr Instagram över ditt flöde

Först Facebook, Twitter och nu Instagram. Den mindre omtyckta ”det vi tror du gillar först”-funktionen kommer nu till den populära bild-appen. Konsekvensen kan bli att det blir svårare att nå fram till sina kunder som företagare.

Instagram har tidigare haft ett kronologiskt flöde i sin app, vilket inneburit att det som senast lades upp av dina följare är det som visas först, men nu verkar det vara slut på det.

Företaget har nu gått ut med att även de kommer följa i ägaren Facebooks fotspår och anpassa bildflödet utefter en algoritm som baserar sig på vad du brukar gilla – eller vad den tror att du borde gilla. Nyheten har väckt reaktioner, eftersom det troligen kommer att bli svårare att nå ut till sina följare och kraven på intressant innehåll kommer att öka.

– Jag som användare är rätt missnöjd med denna förändring, eftersom jag är otroligt irriterad på Facebooks algoritm som gör att jag ser i princip samma människors innehåll hela tiden, skriver bloggaren Tina Sayed Nestius.

Kommer basera sig på tre saker

Instagram skriver på sin hemsida att bild- och videoflödet kommer att basera sig på sannolikheten för att du ska gilla det, din relation till avsändaren och tidpunkten för publicering. De skriver också att alla poster kommer att visas, men i en annan ordning. Det nya bildflödet kommer att lanseras under de kommande månaderna.

Här kan du följa Kamera Bild på Instagram.