Prylnyhet

Sony A7 II får bildstabilsering

Den nya kompakta fullformats-systemkameran från Sony har berikats med en unik femaxlig bildstabilisering som ska ge möjlighet till betydligt längre slutartider vid frihandsfotografering.

Bildstabiliseringen är alltså den stora nyheten i kameran, något liknande finns inte hos någon annan kamera med småbildssensor. Stabiliseringen ska enligt Sony ge skarpa bilder vid 4,5 gånger längre slutartid än vanligt.

Autofokusen har samma antal fokuspunkter som föregångaren men enligt Sony ska fokushastigheten ha förbättrats med trettio procent. Säkerheten vid följande fokus ska också ha blivit bättre. Sony A7 II stöder videoformatet XAVC S som kan spela in i 1080/60p i 50 Mbs, den har också fått stöd för S-Log2 för att få ett större dynamiskt omfång och bättre möjligheter att efterarbeta videofilerna. Något som tidigare fanns i deras videospecialist A7s.

Till det yttre är det främst ett större grepp och ett främre inmatningshjul som tillkommit. Avtryckaren har också fått en mer ergonomisk placering utifrån designen av det nya greppet. Topp och frontpanelerna är gjorda i en magnesiumlegering istället för plast och man har förstärkt bajonettfästet för att få bättre stabilitet när man använder tunga objektiv, något som tidigare bara funnits som en tredjepartslösning.

Den femte december kommer kameran att släppas i Japan, vi har ännu inga uppgifter om när den släpps på övriga marknader.