Foto

Sony A7s inne för test

I går eftermiddag damp Sonys senaste tillskott till A7-serien ner på redaktionen. Till det yttre skiljer den sig inte speciellt mycket från övriga modeller. Men det är ju insidan som räknas.

A7s är komponerad med filmning i sikte. Sensorn har lägre upplösning än tidigare "bara" 12,2 megapixlar. Det ger större pixlar som i sin tur ger bättre ljusupptagningsförmåga per pixel vilket i sin tur ska ge ett bättre resultat, både i rörlig bild och på film.

Iso'n toppar ur på 409600, en siffra vi bara sett hos Nikon D4s. Hittills har det inte varit mörkn nog för att testa den ordentligt, men det ska bli ett senare uppdrag.

Det märks att filmning ligger högt på agendan när man tittar igenom menyerna. Man kan välja mellan Sonys egna xavc s, avchd eller mp4-format för sina filmer. Man kan även välje ett flertal olika upplösningar, däribland 4K. Men 4k kan man inte åtnjuta i kameran, inte om man vill spara det i alla fall. Det kräver en extern inspelningsmodul. A7s har även flera färginställningar som ska göra filmerna mer förberedda för bearbetning i efterhand.

Det ska bli spännande att se vad den här går för och om det är något ni vill att vi tittar närmare på får ni säga till!