Prylnyhet

Sony Digital filter – ger dig tre exponeringar i en

Flera av Sonys kameror har möjlighet att installera nya appar i telefonen som ger olika effekter på bilderna. Nu kommer en ny funktion som fungerar som ett digitalt ND-filter där du kan skapa en bild uppdelad i tre olika segment med olika exponeringar.

Sonys spegellösa kameror har en mjukvara som gör att det går att ladda in appar med olika bildeffekter i dem. Sony har nu lanserat en ny app som fungerar som ett digitalt gråfilter. Vad appen gör är att den kan dela in bilden i upp till tre olika segment där du väljer olika exponeringar för de olika segmenten, vilket gör att du till exempel kan fotografera ett landskap i en soldnedgång och få en korrekt exponering på alla delar av bilden. Det finns sedan tidigare en app med en liknande funktion, men skillnaden mot den nya är att i den äldre var antalet områden du kunde justera begränsat till två. Den äldre appen, Sky HDR fungerar också med några äldre kameror som den nya, Digital Filter, inte är kompatibel med.

Om du vill skaffa den nya appen kostar den 30 dollar, vilket motsvarar ungefär 270 kronor, har du redan SKy HDR och vill uppgradera så kostar den 20 dollar, alltså ungefär 180 kronor.

Den ny appen fungerar i följande kameror:A7,A7 II,A7R,A7R II,A7s,A7s II,A6000,A6300,A6500,RX100 III,RX100 IV,RX100 V,RX10 II,RX10 III,RX1R II.

I filmen nedan kan du se hur appen fungerar: