Prylnyhet

Sony lanserar nya objektiv i mellanklassen

För inte allt för länge sedan lanserade Sony sin nya serie G-master och de tre första objektiven i denna. Nu kommer två nya objektiv, en telezoom och en fast 50 millimeter, i en lite billigare prisklass som riktar sig mot entusiaster.

De två nya objektiven, FE 70-300mm F4.5 – 5.6 G OSS och FE 50mm F1.8, riktar sig till foto-entusiaster. Båda objektiven har E-bajonett och är anpassade för att fungera tillsammans med kameror med fullformatssensorer, men det går givetvis även att använda på kameror med aps-c-sensorer.

Det nya FE 70-300mm F4.5 – 5.6 G OSS har den längsta brännvidden som är tillgänglig till Sonys E-bajonett. Det har inbygd bildstabilisering för att enklare få skarpa bilder på frihand. Objektivet är även tätat mot damm och fukt. Närgränsen ligger på 0.9 meter vilket ger en förstoringsgrad på 0,31 gånger.

Ett fast 50mm objektiv med ljusstyrka f/1,8 är ett objektiv som många brukar sikta in sig på som första köp utöver kitgluggen. Detta för att de ofta är billiga och ger mycket prestanda för pengarna. Nu kommer alltsåFE 50mm F1.8, som är Sonys version av den kategorin. Objektivet har metallfattning i bajonetten och alltså inte plast som vissa av dessa objektiv har, vilket gör det hållbarare. Det är även förhållandevis lätt med en vikt på 192 gram.

Riktpriserna ligger på 1550 euro för telezoomen och 325 euro för 50mm f/1,8.