Prylnyhet

Sony släpper världens pixeltätaste OLED-display

Med ny teknik har Sony lyckats minska avståndet mellan pixlarna ordentligt på sin nya OLED-display. Displayen är tänkt att användas i digitala sökare där en ökad upplösning verkligen gör skillnad.

Digitala sökare blir allt mer vanligt i våra kameror. Speciellt när det rör sig om spegellösa där Sony är ledande i segmentet. Länge har de digitala sökare inte riktigt nått upp till den kvalitén man får av en bra optisk dito, men nu har Sony tagit ännu ett steg i utvecklingen för de digitala.

Åtgärderna Sony gjort för att säkerställa visningsvinkel även med högre pixeltäthet. Sonys nya sensor till vänster (UXGA-upplösning) och tidigare produkt höger (QVGA-upplösning)

Med sin nya 0,5-tums OLED-display har de lyckats krympa avståndet mellan pixlarna. På så sätt har de lyckats klämma in 1,6 gånger fler pixlargentemotföregående modell.

Snabb uppdatering för naturliga rörelser

ECX339A, som den så fint heter, har en UXGA-upplösning (1600x1200 pixlar) och är därmed världens mest högupplösta 0,5-tums display. Displayen ska klara en uppdatering på 240 bilder per sekund, som möjliggör att fånga snabba rörelser och minska fördröjningengentemotverkligheten. Trotssnabbareuppdateringoch en högre upplösning ska displayen inte dra mer ström än föregångaren.

En jämförelse av en en bild på en OLED-skärm med UXGA-upplösning (vänster) och QVGA-upplösning (höger).