Prylnyhet

Sony uppgraderar A1 för bättre stabilitet

Sonys flaggskepp A1 får nu en ny mjukvara för att korrigera ett par fel som upptäckts och för att ge kamerans mjukvara bättre stabilitet.

Sony har lanserat en ny mjukvara, version 1.10, till sin toppmodell A1 som ska avhjälpa ett par problem som ett flertal användare märkt av. Ett av de problemen är att det funnits ett lagg från det att man slår på kameran och tittar i sökaren tills dess att bildstabiliseringen går igång. Det här ska ha korrigerats i den nya mjukvaran.

Ett annat problem som uppstått för vissa är att sökarna ska slockna då och då. Något som också ska ha fixats med den nya mjukvaran.

Andra saker som ska förändrats är bättre af, förbättringar i kopplingen till appen Remote camera tool, ögonsensorn ska också vara förbättrad (vilket tros vara grunden till problemen med att sökaren slocknar), även den allmänna stabiliteten i kamerans mjukvara ska förbättras.

När kameran används tillsammans med objektiven FE 100-400mm f/4,5-5,6 GM OSS, FE 200-600mm f/5,6-6,3 G OSS och FE 600mm F4 GM OSS ska kameran fungera bättre, exakt vad som ska fungera bättre framgår dock inte.

Här kan du ladda ner den nya mjukvaran.