Prylnyhet

Sony ZV-E1 får nya upplösningar via licens

Sonys ZV-E1 tilldelas två nya inspelningsmöjligheter via en licens som låser upp funktioner som redan finns i kameran.

Sony har meddelat att man nu kommer att tillgängliggöra två av de videofunktioner som tidigare meddelats att vloggkameran ZV-E1 ska få. ZV-E1 är Sonys fullformatskamera för kreatörer och vloggare och lanserades i slutet av mars i år. Sensorn i kameran är samma som i Sonys kameror A7S III och FX3 vilka redan har dessa upplösningsmöjligheter.

De nya funktionerna är att kameran kommer att kunna spela in i 4K/120 och 1080/240. Men det är inte en ny firmwareupödatering utan det är bara en licens som laddas ner och ska laddas in i kameran. Tidigare har Sony sagt att dessa funktioner skulle komma till en kostnad, men vad vi kan se nu verkar det bli kostnadsfritt. Vi har dock kontaktat Sony för att kontrollera detta, och uppdaterar när vi får svar.

För att få tillgång till licensen går du inte på Sonys hemsida och skriver in serienumret på din kamera och får sedan tillgång till licensen och laddar hem den. Det innebär att funktionerna redan finns i kameran, men med hjälp av licensen kan låsas upp.