Nyhet

Spegellöst system och ny långzoom från Fujifilm

Efter den bekräftade succén och de höga förväntningarna på X10 annonserar nu Fujifilm att man har två nyheter på gång. Dels en high-end långzoom i samma serie som X10 och X100, men även en spegellös systemkamera är på gång.

Redan innan Fujifilms senaste kamerasläpp X10 finns till försäljning avslöjar företaget att man kommer att fortsätta med X-serien och att nästa på tur är en långzoom. Så väldigt mycket information finns dock inte om X-S1, som den nya kameran ska heta, mer än att den kommer att ha samma sensor som X10 och att zoomomfånget kommer att vara 26x som i småbildsformatet motsvarar från 24 till 624 millimeter.

Man säger också att man arbetar på en spegellös systemkamera vilken kommer att ha en sensor med både högre upplösning och lägre brus än moderna fullformatssensorer.

Uppdaterad: Enligt en twitteruppdatering från Fujifilm kommer formatet på den nya spegellösa inte kommer att ha vare sig micro four thirds eller four thirds-format. inom kort kommer det alltså att finnas ännu ett format med en ny bajonett på marknaden. Fujifilm säger att X-serien kommer att vara premiumkameror vilket man skulle kunna tänka sig att det är ett större format men det återstå att se.

X-S1 kommer antagligen ut på marknaden i början av 2012, när den spegellösa kommer vet vi ännu inte.