Fotonyhet

Svenska portfoliobyggare vill bli bäst i världen

Portfoliobox är ett svenskt företag som har skapat en tjänst som gör det enkelt för användare att skapa hemsidor. Nu har de uppgraderat hela sitt system och siktar på att bli bäst i världen.

Enligt Gustav Degerman och Hamid Abouei är Portfoliobox 3, som den senaste versionen kallas, inte bara en uppgradering utan ett helt nytt ombyggt system. Tanken är att det ska bli enklare och tydligare för användarna när de bygger sina hemsidor. Adminpanelen finns alltid tillgänglig och tack vare ett nytt serversystem sker ändringarna direkt när du gör dem.

Användaren behöver heller inte någon form av programmerarkunskaper utan hela hemsidan byggs upp av olika moduler, som främst riktar sig till olika typer av kreatörer. Gallerier, bloggar och e-handel är några av de möjligheter som finns.

Portfoliobox finns i två versioner, antingen en gratisvariant där du kan ladda upp 50 bilder samt en premiumvariant som kostar 700 kronor per år vilken även ger dig möjlighet att använda ett eget domännamn.

Här kan du se en intervju från fjolårets Fotomässa med Gustav Degerman där han demonstrerar det nya systemet. För mer information, gå till portfoliobox.net