Nyhet

Sveriges Fotodagar till Umeå, Göteborg, Stockholm & Malmö

Kamera & Bild och Zoom Fotoresor i samarbete med CyberPhoto upprepar nu för fjärde året succén med Sveriges Fotodagar. Denna gång med fyra nya inspirationsdagar med start i höst – och kommer i år även till Umeå.

Kamera Bild och Zoom Fotoresor fortsätter för fjärde året den inarbetade succén från 2017, 2018 och 2019 med totalt fyra nya inspirerande fotodagar under samlingsnamnet Sveriges Fotodagar. Först ut är Umeås Fotodag den 8 oktober som i år hålls för första gången. SedanGöteborgs Fotodag den 22 oktober,Stockholms Fotodag den 25 mars 2023 ochMalmös Fotodag 6maj 2023.

Nytt för de fyra nya fotodagarna är att CyberPhoto går in som partner och kommer finnas på plats under alla dagar.Att besöka fotodagen och utställarna för att kolla in och testa de senaste fotoprylarna är gratis under hela fotodagen.

Göteborgs Fotodag 2018, Chalmers.

En annan nyhet är också att vi kommer att sända live från våra mässdagar, vilket gör att du även kan delta digitalt och ta del av både förmåner, inspiration och rabatter.

Biljetter till en heldag med inspirerande föreläsningar kommer att släppas inom kort för de som vill få ut ännu mer av innehållet.

Mer inspiration, mer kamera, mer foto

I samma anda som våra tidigare fotodagarså bjuds besökarna på en blandning av unika föreläsningar med kända fotografer över hela dagen, där fokus ligger på bildens styrka. Besökaren får uppleva inspirerande bilder från hela världen, tipsas om allt från kompositioner och bildtänk till hur man själv kan utveckla sin egen fotografering.

På fotodagen finns även chansen att klämma, känna och testa fotobranschens senaste prylar och ta del av erbjudanden, samtidigt som du kan ställa dina foto- och pryl-frågor till utställarnas kunniga personal.

Mats Alfredsson pratar om sin passion – gatufoto – under Stockholms Fotodag 2018.
Göteborgs Fotodag 2019 på Chalmers, Göteborg. I förgrunden två av rockfotografen Danny Cliffords bilder från hans utställning "Rock Stars don't Smile" som visades på Stockholms Fotodag 2019.

Deltagarna guidas genom dagen av Kamera Bilds chefredaktör Calle Rosenqvist, som är fotodagarnas konferencier.

– Som för så många andra så kom pandemin emellan våra planer på att fortsätta med vårt utvecklade koncept, men nu är vi tillbaka igen, och denna gång har vi även utökat Sveriges Fotodagar med ännu en fotodag – och hälsar nu även Umeåborna välkomna till en spännande dag i fotografins anda. Välkommen säger vi även till CyberPhoto som nu också är med på plats under alla dagar. Precis som tidigare år kommer våra fotodagar att bjuda på inspiration, makalösa bilder, spännande föreläsningar och möjligheten att klämma och känna på de senaste fotoprylarna. Att vi även kommer sända allt digitalt gör att allt fler kan delta, vilket vi är glada över. Älskar du fotografering så är det här den perfekta dagen för dig som vill ta din fotografering ett steg längre, säger Calle Rosenqvist.

Sveriges Fotodagar

Under samlingsnamnet Sveriges Fotodagar hittar du våra kommande fotoevent. På hemsidan www.sverigesfotodagar.se hittar du vidare till mer ingående information om orternas föreläsare och det senaste schemat.

Umeå: 8 oktober 2022, Nolia,Signalvägen 3

Göteborg: 22 oktober 2022,Chalmers Konferens, Chalmersplatsen 1

Stockholm: 25 mars 2023,Stockholmsmässan, Mässvägen 1, Älvsjö

Malmö: 6 maj 2023, Stadionmässan,Stadiongatan 25 (datum meddelas snart)