Prylnyhet

Synology DS1520+: Ny NAS för backup, bild- & filmlagring

Nya lagringsenheten DS1520+ kan hålla upp till 80 TB data och har fem enhetsfack för hårddiskexpansion.

Möjlighet till stor utrymmeslagring är ett måste för fotografer och filmare. Nu släpper lagringstillverkaren Synology en ny NAS-enhet (Network Attached Storage) som ersätter den fem år gamla DS1515+. Enheten låter dig lagra stora filer, samtidigt som funktionerna är många via de appar som kan köras parallellt.

Synology DS1520+ passar de med krav på expanderbart lagringsutrymme för arkivering, backup eller nätverkslagring, något som ges genom fem platser för hårddiskar. Den totala kapaciteten kan utökas till 80 terabyte i enheten, samt expanderas ytterligare till 240 terabyte tillsammans med expansionsmoduler.

Mer om lagring och backup

NAS-enheten har dubbla M.2 2280 NVMe SSD-cacheplatser för snabbare filåtkomst och bättre cachehantering. Bland annat är databashanteringen snabbare mot föregångaren. Läs- och skrivhastigheten uppgår till451 MB/s med Link Aggregation aktiverat över ethernet-portarna.

Processorn är en 64-bit quad-core Intel Celeron med J4125 chipset, utrustad med 8 GB internminne (2x4 GB). Enheten har fyra gigabit-nätverksportar, två USB 3.0-portar och två eSATA-portar för expansion.

Synology DS1520+ finns tillgänglig nu, och kostar runt 9 000 kronor inklusive moms.