Annons

Fotonyhet

Systemkamerabild i reklam för Samsungs mobilkamera

Till vänster: Dunja Djudjics bild tagen med Nikon D7000 – till höger syns Samsung Malaysias omgjorda i reklam för mobilkameran i Galaxy A8.
Till vänster: Dunja Djudjics bild tagen med Nikon D7000 – till höger syns Samsung Malaysias omgjorda i reklam för mobilkameran i Galaxy A8.

Fotografen Dunja Djudjic såg sin bild – tagen med en Nikon D7000 – i reklam för kameran i Samsung Galaxy A8 Star.

Fotografen Dunja Djudjic har själv skrivit påDIY Photographyom hur hon upptäckte sin bild på Samsung Malaysias webbplats. Dunja fick reda på att hon sålt en bildpåfotosajten Eye Emoch gjorde en omvänd bildsökning för att se var den skulle dyka upp. Där upptäckte hon sin bild – i reklam förkameran i Samsung Galaxy A8 Star.

Bakgrunden hade ändrats, vilket Dunja skriver om i sitt inägg: "De klippte ut mig från originalbakgrunden och klistrade in mig i en slumpmässig park – antagligen för att de behövde en "före" och en "efter"-bild, tagen i porträttläge". Min bild var tagen vid f/2 och redan suddig, så de löste det genom att använda en annan bakgrund".

"Ojyst mot kunden"

När Kamera Bild når Dunja berättar hon att honfotograferat bilden med Nikon D7000 och Helios 44M-4 58mm f/2, och kommenterar händelsen:

– I grund och botten har jag inget emot att de använder min bild, de har ju köpt den för användning – i varje fall vad jag vet. Men att använda en bild tagen med en systemkamera och låtsas om att den är tagen med en telefon, det är löjligt, och ojyst mot deras kunder.

Har hänt förr

Det är inte första gången något likannde händer. Under augusti uppdagades det att Samsung Brasilien gjort en liknande sak. Huawei har även de varit i blåsväder för en liknande händelse.

Dunja har mejlat till Samsung, men ännu inte kommenterat saken. Därmot finns nu texten "image simulated for demo purpose", att läsa på den aktuella länken.

Passa även på att kolla in Dunjas bilder på hennes Flikr-sida och Behance-sida.