Prylnyhet

Tamron 28-200mm f/2,8-5,6 Di III RXD – ny resezoom för Sony E

Tamron släpper en kompakt zoom med stort omfång för Sonys spegellösa E-fattning. Objektivet är vädertätat och har en tyst och snabb fokusmotor.

Tamron har för vana att lansera kompakta zoomar med stort omfång. Att man nu gör så för Sonys spegellösa fullformatskameror är därför inte någon större överraskning. Det nya 28-200 f/2,8-5,6 Di III RXD är både kompakt och förhållandevis ljusstarkt. Helt ihopskjutet är det 11,7 centimeter långt och väger 575 gram.

Att få in så pass hög ljusstyrka, om än bara i vidvinkelläget, i ett så pass kompakt format, får ändå anses imponerande. Närgränsen i vidvinkelläget är 19 centimeter vilket ger en avbildningskala på 1:3,1. Vid den längsta brännvidden är närgränsen 80 centimeter.

Filterdiametern på det nya objektivet är samma som på Tamrons övriga objektiv i Sonys E-serie, det här för att man ska kunna använda samma filter till alla objektiv och därför spara pengar.

Objektivet är bestyckat med Tamrons RXD AF-motor som är anpassad för att användas i spegellösa systemkameror. Den är också kompatibel med Sonys fokussystem och även deras ögen-af fungerer.

Zoomen har tätningar mot yttre påverkan i form av fukt och damm och frontlinsen har en beläggning som ska förhindra att fukt, smuts och fett får fäste.

Säljstarten är i juli och priset kommer att hamna på 9890 kronor.