Prylnyhet

Tamron 35-150mm F2.8-4 Di VC OSD – en ny porträttzoom för fullformat

Det nya objektivet från Tamron har ett omfång som enligt Tamron ska passa perfekt för porträtt.

Tamron har just lanserat ett nytt objektiv som enligt dem ska vara ett dedikerat portättobjektiv. Zoomen har ett omfång på 35 till 150 millimeter vilket sannolikt gör den till ett ganska bra porträttobjektiv, men även ett bra objektiv för de som inte behöver någon vidvinkel, eller att ha som komplement till en vidvinkelzoom.

Bländaren går från maximala f/2,8 vid kortaste brännvidden till max f/4 vid den längsta brännvidden. Den minsta bländaren går från 16 till 22 när man rör sig genom zoomomfånget. Enligt Tamron ska objektivet vara konstruerat för att kunna leverera den detaljrikedom som kameror med en upplösning på över 50 megapixlar kan leverera.

Tyst autofokus

Objektivet har bildstabilisering och Tamrons fokusmotor OSD (Optimized Silent Drive) som ska ge snabb och exakt autofokusering. De trycker också på att fokusmotorn ska arbeta tystare än tidigare. Den nya fokusmotorn introducerades i 17-35mm F/2.8-4 Di OSD som kom i augusti fjol och är alltså inte helt ny för det här objektivet.

Närgränsen är 45 centimeter genom hela objektivet. Längden är 124 millimeter för Nikon F och två millimeter längre för Canon EF. Vikten ligger på 790 gram för Nikon F medan Canonversionen väger in på sex gram mer.

Objektivet kommer bara till Canon EF och Nikon F. Priset hamnar på10299 kronor.