Prylnyhet

Tamron aviserar 28-75mm f/2.8 för Sony E

Tamron har tidigare inte haft några fullformatsobjektiv speciellt konstruerade för Sonys E-fattning. Men nu meddelar Sony att en normalzoom är på väg.

Tamrons normalzoom 28-75mm f/2.8 kommer nu i en specialbyggd version för spegelfria fullformatskameror med Sony E-fattning. Sony har sedan tidigare en 28-75 f/2.8, då dock med Sony A-fattning – alltså konstuerat för deras kameror med spegel.

Tamrons nya normalzoom är både kompakt och lätt med en vikt på endast 550 gram. Vilket är relativt lätt för en normalzoom med f/2.8 som största bländare.

Knäpptyst fokusering

Objektivet har utrustats med en helt ny fokusmotor, RXD – Rapid eXtra-silent stepping Drive. Vilket är en så kallad stegmotor som ger både snabb, exakt och i det närmaste knäpptyst fokusering. Det ska göra den idealisk för videoinspelning. Det är också kompatibelt med Sonys DMF-funktion (Direct Manual Focus) som gör det möjligt att snabbt och enkelt växla mellan AF och manuell fokusering.

Objektivet ska vara konstruerat att tåla fukt.

Detaljerade tekniska specifikationer samt pris kommer att bli tillgängliga när objektivet får sin officiella lansering, vilket är planerat att ske i mitten av 2018.