Prylnyhet

Tamron satsar hårt på Sonys spegellösa system

Tamron släpper nu tre nya vidvinklar till Sony och berättar att de håller på att utveckla en ny telezoom till samma fattning.

Objektivtillverkaren Tamron lanserar nu tre nya vidvinklar till Sonys spegellösa systemkameror. 20, 24 och 35 millimeter, samtliga med bländare f/2,8. Tilläggen i modellbeteckningar är Di III OSD M1:2, där OSD står för Tamrons fokusmotor Optimized silent drive som stödjer Sonys tekniker för fast hybrid AF och Eye AF.

Objektiven har en flourinebeläggning på frontlinsen vilket ska motverka fettfläckar men också göra att vatten inte lägger sig på linsen lika lätt.

De tre objektiven har närgränser som ger dem en förstoringsgrad på 1:2 (vilket speglas i namnet). Filterdiamtern är 67mm vilket är samma som på Tamrons zoomar för spegellösa fullformatskameror, enligt Tamron kan då fotografen minska ner på antalet filter då samma filter kan användas för alla objektiv. Dessa tre fungerar både på fullformatskameror och aps-c.

Priserna hamnar på20mm f/2.8 Di III OSD M1:2,24mm f/2.8 Di III OSD M1:2,35mm f/2.8 Di III OSD M1:2 hamnar på samma siffra för samtliga objektiv, nämligen 5199 kronor. Säljstarten är i slutet av november för 24an och 35an medan det vidvinkligaste objektivet kommer ut på marknaden i januari nästa år.

Ny kompakt telezoom

Det fjärde objektivet som Tamron visar upp är ett objektiv som inte riktigt färdigt ännu, men de kommer att lansera det under våren 2020. Det är dock tillräckligt klart för att Tamron ska kunne berätta en del om det. Objektivet kommer att få namnet70-180mm f/2.8 Di III VXD och blir det tredje zoomobjektivet för Sonys spegellösa systemkameror som Tamron kommer med. Det ät tänkt att komplettera de befintliga17-28mm f/2.8 Di III RXD och 28-75mm f/2.8 Di III RXD.

Ett av målen för dessa objektiv har varit att hålla dem så kompatka som möjligt. Det nya telet kommer att ha en längd på 15 centimeter och en vikt på runt 815gram vilket är mindre än de flesta zoomar med brännvidder i samma härad. Även det här objektivet kommer att ha stöd för Sonys fokuseringstekniker Fast hybrid AF och Eye AF.

Liksom de tre vidvinklarna är telezoomen vädertätad, har flourinebeläggning och en filtergänga på 67 millimeter.

Priset är ännu inte klart.