Prylnyhet

Tamron släpper ny version av supertelezoomen 150-600mm/5-6,3

Objektivet Tamron SP 150-600mm f/5-6,3 Di VC USD G2 är den andra generationen av supertelezoomen som ska ha snabbare autofokus, bättre bildstabilisering och bättre optik.

Objektivet är den senaste uppdateringen av Tamron för att förbättra föregångaren, främst optiskt och hanteringsmässigt. Objektivet består av 21 linselement i 13 grupper, där tre linser är av LD-typ för förbättrad kromatisk aberration. Närgränsen har minskat till 2,2 meter från tidigare versionens 2,7 meter.

Filterstorleken är 95mm, vikten runt 2000 gram (beror på modell).

Autofokusen ska nu ha snabbats upp för att lättare hänga med vid fotografering av rörliga objekt. Även bildstabiliseringen har förbättrats och ska nu klara upp till 4,5 stegs längre slutartid, samt fått tre inställningsbara lägen för panorering med vertikala skakningar, allround-fotografering för normal användning i alla riktningar, samt ett energisparläge som aktiverar stabiliseringen först vid exponeringsögonblicket.

Tamron SP 150-600mm f/5-6,3 Di VC USD G2 har också designats om för att passa in i Tamrons nya SP-serie, och stativfoten med kompatiblet Arca-fäste har tillverkats av en magnesiumlegering. Objektivet är vädertätat, och har även två typer av låsningar för zoomen, en för transport och en för valfri brännvidd.

Tamron SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD G2 lanseras till en början med fattning för Canon och Nikon (Nikon-versionen har nu även elektromagnetisk bländare). En version med Sony-fattning tillkommer senare.

Samtidigt släpper Tamron två telekonvertrar på 1.4x och 2x, byggda med nya 150-600mm i åtanke.