Prylnyhet

Tamron släpper tre nya fullformatsobjektiv

Tamrons tre nya objektiv täcker in ett stort brännviddsspann, från 17-28mm F2.8 Di III RXD via SP 35mm F1.4 Di USD till 35-150mm F2.8-4 Di VC OSD.

De tre objektiven, som ska dyka upp på marknaden i mitten av 2019 är alla anpassade till fullformatskameror. Tamron avslöjar inte jättemycket om de nya gluggarna men de säger att 35mm f/1,4 innehåller all deras kunskap och erfarenhet av att bygga objektiv, något som tyder på att de borde vara extra nöjda med det. Vilket bådar gott då deras tidigare objektiv i SP-serien har gjort bra ifrån sig i tester. Tidigare har de även satsat på f/1,8 som största bländare men nu går de alltså ner till f/1,4.

De lanserar även vad de kallar för ett alltiallo-objektiv,35-150mm F2.8-4 Di VC OSD. Objektivet är bildstabiliserat och har en närgräns på 45 centimeter genom hela brännviddsomfånget.

Det tredje objektivet är riktat till de som fotar med Sonys A7-kameror.17-28mm F2.8 Di III RXD kommer i Sonys E-fattning och ska vara litet och smidigt för sina specifikationer, detta för att vara balanserat tillsammans med de mindre A7-husen. Det är även uttrustat med en RXD-motor, vilket är Tamrons version av en stegmotor för att få en mjuk och tyst fokusering vid filmning.

Några priser har ännu inte offentliggjorts.