Prylnyhet

Tamron SP 35mm f/1,4 Di USD - deras bästa objektiv

Tamron lanserar en ny vidvinkel för fullformat med hög ljusstyrka och deras bästa optiska kvalitet.

Tamrons SP-serie firar 40 år i år och ett av sätten de firar det på är att lansera det nya SP 35mm f/1,4 Di USD. Enligt dem själva är det det mest perfekta objektiv de byggt under hela företagets historia. Det är ett anska kaxigt påstående potentiellt även lite riskfyllt om det visar sig att det inte är bättre än övriga.

Det är aningen ljusstarkare än de tidigare SP-objektiv som istället legat på f/1,8, då Tamron hävdad att det skulle vara en bra kompromiss mellan pris, prestanda och storlek. Men nu går de alltså hela vägen till f/1,4 och snålar inte på egenskaperna.

Objektivet är bland annat utrustat med gummipackningar och ett rejält yttre för att vara vädertätat. Frontlinen har fått en ytbehandling som ska stöta bort både fukt och fett på ett effektivt sätt.Objetivet har även fått Tamrons senaste antireflexbehandling BBAR-G2 som ska se till att minimera reflexer och bidrar till ett rejält ljusgenomsläpp.

Konstruktionen består av 14 linser indelade i tio grupper, bländaren har nio blad för en mjuk oskärpa.

Objetkivet kommer till Canon och Nikon, det kommer inte med fattnignar för de nya spegellösa kamerorna från dessa två tillverkare, men med adapter ska det fungera felfritt med både Canon R och Nikon Z.

Tarmon SP 35mm f/1,4 Di USD kommer till Nikon i slutet av juni och till Canon i slutet av juli. Priset hamnar på 11799 kronor.