BRANSCH

Teknikmagasinet återuppstår som e-handel – fortsätter med kameror

För runt en månad sedan meddelade elektronikbutiken att man lägger ned. Nu återuppstår det – som e-handelsföretag – och fortsätter sälja bland annat kameraprylar.

Elektronikkedjan Teknikmagasinet meddelade för runt en månad sedan att kedjan skulle stänga sina 35 butiker då man inte hittat någon köpare som tar över butikerna.

Nu blev det däremot spikat att varumärket fortfarande kommer finnas kvar, då Phonelife AB som säljer tillbehör till mobiltelefoner, kommer att ta över varutmärkesnamnet och använda detta för e-handel.

– När vi på PhoneLife fick klart för oss att Teknikmagasinet återigen stod vid ruinens brant kände vi oss tvungna att agera. Vi kommer uteslutande att fokusera på e-handel då vi anser att det ligger i varumärkets natur att vara teknik-fokuserat och framåtlutat. Friheten att kunna handla när och var man vill och sedan snabbt och smidigt få det levererat hem är svårslagen. Kunder som handlar från teknikmagasinet.se kommer att få åtnjuta samma snabba leveransupplevelse som PhoneLifes kunder gör, säger Julius Jansson Sleth, VD på PhoneLife AB. 

Teknikmagasinet säljer både actionkameror och kameratillbehör, drönare och stativ, något som nu alltså kommer att kunna göras på nätet istället för i butik.

Samtidigt meddelar ElektronikBranschen att kameraförsäljningen minskade med 13 procent under 2023 jämfört med 2024.