Prylnyhet

Tokina släpper ny trio till Sony E

Sonys APS-C-kameror får nu ett tillskott på tre objektiv för E-bajonetten. Det är Tokina som lanserat en knippe ljusstarka gluggar som täcker flera behov.

Tokina har lanserat en trio med ljusstarka objektiv för Sonys E-bajonettkameror med aps-csensor. De tre benämns atx-m 23mm f/1,4 E, atx-m 33mm f/1,4 E och atx-m 56mm f/1,4 E. Atx-m är Tokinas serie för objektiv specifikt för spegellösa kameror. De är designade för att vara små och smidiga för att passa ihop med Sonys spegellösa kameror med det mindre sensorformatet. Monterade på en app-c-kamera motsvarar brännvidderna bildvinklarna av ett 35, 50 och 85mm på fullformatskamera.

Samtliga har en frontgänga på 52 millimeter och de har en steglös bländarring för att underlätta för filmare. Autofokuseringen sköts av en stegmotor vilken ska vara tyst och snabb. Objektiven kan kommunicera utan konstigheter med kamerorna och fungerar bra med Sonys femaxliga bildstabilisering, enligt tillverkaren. Alla tre objektiv har niobladiga bländare för en mjuk oskärpa.

Vi har ännu inte sett några svenska priser men i euro är priserna satt till 369, 319 och 369 för 23, 33 och 56mm. Det kommer att gå att förbeställa från den tolfte november.