Nyhet

Tre nya fotodagar till Malmö, Göteborg och Stockholm

Kamera & Bild och Zoom Fotoresor upprepar succén från sina tidigare inspirationsdagar under 2017 och 2018, med tre nya fotodagar i höst: Sveriges Fotodagar 2019.

Kamera Bild och Zoom Fotoresor upprepar succén från 2017 och 2018 med tre nya inspirerande fotodagar under samlingsnamnet Sveriges Fotodagar. Först ut är Malmös Fotodag den 7 september, följt av Göteborgs Fotodag den 12 oktober och Stockholms Fotodag den 16 november.

Att besöka utställarna för att kolla in de senaste fotoprylarna är gratis under hela fotodagen. Biljetter till en heldag med föreläsningar finns tillgängliga till rabatterat pris fram till och med 30 juni, därefter ordinarie pris.

Mer inspiration, mer kamera, mer foto

I samma anda som de fyra tidigare fotodagarna så bjuds besökarna på en blandning av unika föreläsningar med kända fotografer över hela dagen, där fokus ligger på bildens styrka. Besökaren får uppleva inspirerande bilder från hela världen, tipsas om allt från kompositioner och bildtänk till hur man själv kan utveckla sin egen fotografering.

På fotodagen finns även chansen att klämma, känna och prova fotobranschens senaste prylar och ta del av erbjudanden. Som besökare får man även möjlighet att ta sin egen fotografering till nästa nivå genom att boka en portfolio review, samt träffa andra likasinnade för att diskutera det vi alla brinner för – fotografering.

Göteborgs Fotodag 2018, Chalmers.

Förutom de inspirerande föreläsningarna kommer varje fotodag att ha en paneldiskussion på scenen, där några av dagens fotografer diskuterar aktuella ämnen inom foto, med möjlighet till frågor från publiken. Dessutom kommer även en portfolio review hållas live från scenen, där fotograferna resonerar kring några bilders styrkor, svagheter och hur fotograferna själva skulle ha tagit, beskuret eller efterbehandlat bilden – en ovärderlig möjlighet att få hoppa in i vår fotodags fotografers tankar kring bilder.

Mats Alfredsson pratar om sin passion – gatufoto – under Stockholms Fotodag 2018.

Deltagarna guidas genom dagen av Kamera Bilds chefredaktör Calle Rosenqvist, som är fotodagarnas konferencier.

– Med våra tidigare fotodagar i bagaget är det bara att konstatera att vi lyckats skapa ett spännande forum där alla vi som älskar fotografering kan mötas för att utbyta tankar och idéer. Många vill få inspiration till sin fotografering, både genom att lyssna på hur andra fotografer tar sina bilder och kommer på sina bildidéer, men även genom att kolla in vad den senaste tekniken har att erbjuda. Extra roligt att ser är att samtalen fortsätter efter föreläsningarna, att både besökare och föreläsare sätter sig vid scenkanten för att diskutera olika infallsvinklar kring just ämnet foto. Genom att inspireras av andra kan man utveckla sig själv för att blir bättre på att ta de bilder man själv brinner för att fånga, säger Calle Rosenqvist.

Sveriges Fotodagar

Under samlingsnamnet Sveriges Fotodagar hittar du våra kommande fotoevent. På hemsidan www.sverigesfotodagar.se hittar du vidare till mer ingående informatiom om de tre orternas föreläsare och det senaste schemat.

Malmö: 7 september 2019, 08.30–17.30, Slagthuset MMX, Carlsgatan 12E

Göteborg: 12 oktober 2019, 08.30–17.30, Chalmers Konferens, Chalmersplatsen 1

Stockholm: 16 november 2019, 08.30–17.30, Nacka Strandsmässan, Augustendalstorget 6

Priser

Mässdelen och utställarna är gratis att besöka för att kolla in de senaste kameraprylarna.

Heldag, alla föreläsningar: 195 kronor (rabatterat pris tom 30 juni).

Ordinarie pris: 395 kronor.

Mer information om Sveriges Fotodagar hittar du på:

Sveriges Fotodagar arrangeras av Kamera & Bild och Zoom Fotoresor.

www.malmosfotodag.se

www.goteborgsfotodag.se

www.stockholmsfotodag.se

www.sverigesfotodagar.se